För bästa upplevelse använd hörlurar och helskärmsläge!

En film av Naomi Nowak där hon berättar om sitt konstnärsskap (engelsk berättar röst)

A film by Naomi Nowak where she talks about her practice.

Naomi Nowak, Baserad i Roslagen

Naomi Nowak (född 1984) är konstnär och designer som ställt ut i Portland (Hellion Gallery), Los Angeles (Hive Gallery), Berlin (Strychnin) och Stockholm (Seriegalleriet, soloutställning 2012). Hon har gett ut tre grafiska romaner på välkända NBM publishing (USA) och illustrerat böcker bl.a för Vertigo förlag.

Sedan snart tio år tillbaka har konstnärsskapet förlängts i kroppsnära ting - smycken i silver (handskulpterade och gjutna i silver eller brons) och kläder i 100% återvunnen textil. Demokratiska och ekologiska sätt att bära med sig en skärva konst som funnit hem hos människor världen över.

Via traditionella, taktila metoder -- akvarell, blyerts, bläck men också lera, vax och mineral -- utforskas den närvarande myten, drömtiden som bara knappt döljs under vardagen.

"På BKN skulle jag vilja jobba större än mig själv, som en del av ett ständigt identifierande och kringgående av materiella och psykologiska begränsningar. Pandemins klosterliv där dagar flyter in i varandra -- utan resor, äventyr och skvaller -- är trots smärtan och krisen vackert och kanske kommer vi till och med att sakna det när världen dundrar igång. Tills dess vill jag expandera, hitta negativa rymder i målandet som i sinom tid kan översättas till både hantverk och text. Skärgårdens bleka vårljus får gärna spela med. Verk skapade på BKN har möjlighet att ställas ut i Roslagen då jag flyttade till området för ett par år sedan och långsamt börjat skapa ett lokalt nätverk." Nowak våren 2021