Med sötöd av:

 
 

Ovan: dokumentation från mars 2021

Instruktion QR kod:

Rikta mobilkameran mot det svart/vita fältet på skylten.

Om det inte fungerar kan detta bero på att du har ett äldre operativsystem och då behöver du ladda ner en QR-läsare.

Film som hjälper dig att komma igång utan att installer någon app >>>

Vill du har mer hjälp kom förbi på BKN, Simpnäsvägen 739 764 53 Björkö 

Friendly Parasite som Qr promenad

Aurike Quintelier (BE) genomförde under våren 2021 ett projekt som hon kallar Friendly Parasites (it matters what stories tell stories). Konstnären och BKN har nu gemensamt gjort en vandring där startpunkten är på BKN (staketet), men du kan också välja att inte ta dem alla i ordning utan att fånga in en här och en där.

Quintelier projekt är placerat mellan konst och arkitektur genom ett utforskande av landskap och identitet. Från juli 2021 är berättelserna tillgängliga som en QR promenad. De är fristående och tämligen olika. Så håll utkik efter platserna där du kan lyssna ett ögonblick och reflektera över Björkö som plats.


I mars höll hon en guidad promenad eller föreläsning om dessa varelser. Den började vid BKN och ledde bort över fälten in i skogen där besökare kunde luta sig in mot skulpturerna/parasiterna och höra berättelser från Björkö (läs mer >>>)


Konstnär: Aurike Quintelier
Berättare/sång: Åsa Öhrn
Berättelser: en rad Björköbor


Du kan också titta på videon på denna sida, där du har möjlighet att följa med på den ursprungliga promenaden och höra hur Aurike Quintelier berättar (på engelska) om upptäckten av de vänliga parasiterna  men dock  inte höra själva berättelserna.

 
 

bjorkokonstnod.se

Björkö Konstnod, Simpnäsvägen 739, SE-76453 Björkö