Med stöd från:

BJÖRKÖHÄNGET 2021

 
Bild från Åsa Öhrns ateljé på BKN

SOMMARKURSER

Plats: Björkö Konstnod / BKN, (Simpnäsvägen 739, 764 53 Björkö)

Datum: 2 - 6 augusti

Tider: Barngrupp 1 (7-9 år) kl.10-12, Barngrupp 2 (10-13 år) kl.13-15, Vuxengrupp kl.18-20

Kursledare: Åsa Öhrn, asaohrn.com

Om kursledaren: Åsa Öhrn är konstnär och har sin ateljé på Björkö Konstnod sedan juli 2020.  Hon håller i barnkurser på Birkagårdens FKHS i Stockholm sedan flera år tillbaka. Det är andra året som Öhrn leder konstdagarna under Björköhänget.

Anmälan: Via Björkö-Arholmas webbsida >>>

Arrangör: Björköhängets konstkurser är ett samarbete mellan Björkö-Arholma Hembygdsförening och Björkö Konstnod.

Kursbeskrivningar:

Barn: Med en lekfull metodik upptäcker vi tillsammans olika material så som

blyerts, kol, akryl och plastelinlera. Successivt går vi från färg och form in att upptäcka ansiktens utformning och skapa var sitt självporträtt kursen avslutas med en parafras av ett känt konstverk i olika tekniker.


Vuxna: En kurs för att starta en kreativ process där själva skapandet leder till något konkret men också öppnar upp för det du har inom dig och leder till nya upptäcktsfärder inom bildkonsten. När du åker härifrån har du lärt dig enkel komposition, utvecklat ditt sätt att se, och med dig hem har du ett inramat konstverk!
Collaget som uttrycksform ingår i en lång konsthistorisk tradition av att låna och ta sönder, för att sammanfoga i ny form. Vi kommer att arbeta med collage med akrylmålade papper, urklipp ur tidningar och konstmagasin samt konstböcker. Under denna kurs så skapar vi ett verk med tema förändring. Det kan vara din inre eller yttre förändring, personlig eller kollektiv.  Konstnären Åsa Öhrn delar med sig av sina erfarenheter och visar inspirerande exempel.

Varje deltagare gör ett kollage som ramas in. Före ramningen digitaliseras, printas och lamineras bilden för att kunna ingå i utställning under sensommaren på Galleri Staketet BKN.

Kursen sker vid 3 tillfällen

BKN undersöker just nu möjligheten att erbjuda en av de större ateljéerna så att flera lokala konstnärer och kursdeltagare ska kunna arbeta någon vecka utöver själva kurstillfället. Om intresse finns hör av dig direkt till curator@bjorkokonstnod.se.